email sturen
logo balk
navigatiebalk hor
VANTORRE POMPEN
logo Vantorre
logo Vantorre
navigatiebalk vert
navigatiebalk hor
POMPEN VANTORRE
Prins Albertlaan 111   -   8870 Izegem
Tel: +32 (0) 473/766.407 Fax: +32.(0) 51.31.50.82
e-mail sturen
een Vantorrepomp is een dubbelwerkende zuigerpomp met boven op een luchthelm. de werking is als volgt: de zuiger zuigt via een klep het water op en tijdens de persslag opent de persklep en wordt het water via de luchthelm naar de persleidig gepompt. tijden de zuigslag wordt er via de instelbare snuifklep op de voorkant van de pomp een kleie hoeveelheid lucht meegezogen die de lucht helm geddeltelijk vol houdt met lucht. dit is om hogedruk stoten in de persleiding te voorkomen. het water wordt hierna naar het hydrofoorvat gepompt en bij voldoende druk slaat de pomp af.dmv een instelbare drukschakelaar. wordt de druk te laag slaat de pomp weer aan . nu is het zaak om een voldoende grote hoeveelheid lucht in het hydrofoor vat te houden zodat de pomp niet bij iedere kleine afname aanslaat
Werking Vantorre hydrofoor
Vantorre zuigerpompen voor grondwatersanering

*      De traaglopende Vantorre zuigerpompen worden door middel van V-riemen aangedreven.  Afhankelijk van het model wordt de
draaisnelheid in de tandwielkast door middel van geruisloze tandwielen met helicoïdale vertanding verlaagd tot 52-96 toeren per
minuut.
     
*      Een krukdrijfstangmechanisme zet de draaiende beweging van de aandrijving om in de rechtlijnige beweging van de zuiger.
     
*      Alle bewegende onderdelen in de tandwielkast worden gesmeerd door omloopsmering uit de ruimbemeten oliecarter.

*      De roestvrijstalen zuigerstang tussen het kruishoofd en de zuiger heeft een lange levensduur en wordt aan het pomplichaam
afgedicht door een pakkingbus met nastelbare pakking­drukker.
     
*      Omdat de pomp dubbelwerkend is bestaat de zuiger uit a.o. twee zuigerleren die ruggelings zijn gemonteerd. 
Steunblokken in kunststof met een zeer laag soortelijk gewicht (0,96) zorgen ervoor dat de slijtage veroorzaakt door het
zuigergewicht wordt vermeden.
     
*      De dubbelwerkende zuigerpompen zijn met twee paar kleppen uitgerust .
     
*      Klepzittingen uit brons en cilindervoering uit roestvrij staal.
Historisch overzicht

   *      Vantorre pompen ontwerpt en bouwt sinds 1926 zuigerpompen.  De eerste pompen werden gemaakt toen nog heel veel gezinnen, bedrijven en boerderijen op de eigen watervoorziening waren aangewezen.  De zuigerpompen werden ingebouwd in een hydrofoorgroep met drukketel.  Ook vandaag wordt dit systeem nog steeds geproduceerd en verkocht.
     
   *      Ondertussen ontwikkelde Vantorre Pompen grotere zuigerpompen voor de grondwaterverlaging.  In een laaggelegen land met een vaak zanderige bodem en bijgevolg een hoog grondwaterpeil biedt de Vantorre zuigerpomp enorme voordelen: een enorme luchtverwerking terwijl een constant vacuüm kan worden aangehouden met één enkel systeem, een laag energieverbruik en een eenvoudige en robuuste constructie. De dubbelwerkende zuigerpomp met verlaagde draaisnelheid garandeert een betrouwbare werking met een minimum aan onderhoud en herstellingen.

   *      De jongste jaren vonden de Vantorre zuigerpompen, dankzij de groeiende internationale bezorgdheid voor ons leefmilieu, een nieuwe uitdaging op het gebied van de grondwatersanering.  Onze zuigerpompen worden vandaag in verschillende Europese landen ingezet (o.a. Nederland, België, Duitsland) om het grondwater op te pompen dat vervuild werd door o.a. koolwaterstoffen, een belangrijke en vrij algemeen verspreide vorm van grondwatervervuiling.
     
   *      Om een perfect produkt te kunnen afleveren voor het oppompen van het verontreinigd grondwater werden de traditionele lederen zuigermanchetten en de pers- en zuigkleppen door manchetten en kleppen uit oliebestendig rubber  vervangen.  De rest is ervaring en know-how.
Werking zuigerpomp  1 - 2 - 3
Voordelen van de Vantorre zuigerpompen

   *      Zoals reeds hierboven vermeld, is de Vantorre zuigerpomp in staat een grote hoeveelheid lucht te verpompen bij een hoog vacuüm (tot 9m) met één enkele pomp.  Dit vermindert aanzienlijk het risico op eventuele breuken en verlaagt bovendien de energiekosten om de pomp aan te drijven tot het strikte minimum.  Dit laatste argument is des te belangrijker daar grondwatersaneringsinstallaties doorgaans tijdens langere periodes operationeel zijn (gemiddeld één tot twee jaren)
     
   *      De grote luchtklokken die in het pomphuis ingebouwd zijn zorgen voor een regelmatige vloeistofstroom met gereduceerde pulsaties.
     
   *      Bovendien bieden wij u een volledige waaier aan mogelijke modellen, waaruit u die pomp kan kiezen die het best overeenstemt met de vereisten van de te bemalen site.
     
   *      Onderdelen zijn vlot verkrijgbaar.
     
   *      De meeste onderhoudswerkzaamheden en herstellingen kunnen op het terrein zelf uitgevoerd worden.
     
   *      Geschikt en ontworpen voor continu bedrijf ; traaglopend - dubbelwerkend - kwaliteitsmateriaal - eenvoudige en robuuste constructie.
     
   *      Eén enkele pomp kan verschillende, over het te saneren terrein verspreide, boorgaten bedienen.